fbpx

4 saker som en chef aldrig ska säga

De finns överallt; de dåliga cheferna. I varje bransch, och i alla åldrar. Och vi slår vad om att ni alla har haft en.

 

4 saker som en chef aldrig ska säga

Eftersom de existerar i varje bransch och företag, finns det dock en sak som alla verkar ha gemensamt: bristande kommunikation. Men i alla chefers försvar – vi vet att ditt jobb är inte lätt! Och självklart finns det gott om utmärkta chefer som stärker, motiverar och bygger upp sina anställda (vi ser er också!).

Kommunikation är trots allt fortfarande nödvändig när det kommer till ledarskap. Så, här är några exempel på hur du som chef INTE bör tala med dina anställda.

“Jag betalar inte dig för att göra ditt jobb.”

Ja, det här är en väldigt oförskämd sak att säga. Och vi är helt säkra på att du egentligen inte skulle använda denna fras. Men, kroppsspråk och liknande formuleringar är lika illa. Fråga istället din medarbetare vad de själva tror skulle kunna göras. Detta är särskilt viktigt när det gäller nyanställda personer med mindre erfarenhet.

“Bra jobbat idag.”

Vi vet att detta är en komplimang, men det kan låta som om att dina anställda inte gör ett bra jobb varje dag, eller att du inte är uppmärksam på vad de faktiskt gör. Var istället specifik och hänvisa till en viss situation eller händelse som gjordes bra och lyft det med den anställde.

“Fortsätt göra som du gör.”

Du försöker berätta för din medarbetare att de gör något bra, och det gör du till viss del. Men fraser som denna får inte dina anställda att känna att de växer i sin roll.

Frågar dem istället om de har några andra skills som de vill utveckla – det ger dem en chans att dela med sig av sina karriärstankar, i stället för att känna tristess i den nuvarande rollen.

“Förstår alla?”

Vid presentationer eller nya instruktioner slänger man sig ofta med dessa typer av fraser. Du vill uppenbarligen bara kontrollera om alla hänger med i det du säger, men det kan också ge en känsla av att det inte finns utrymme för att ställa frågor. Säg det istället så här: “Jag vet att jag gick igenom mycket information väldigt snabbt, är det något ni skulle vilja fråga eller lägga till om jag inte var tydlig?”

Marknadschefer, kolla hit! Läs mer om hur Customersonly kan hjälpa dig att bli bättre på ditt jobb här!

Låter det intressant? Vill du veta mer om hur Customersonly kan hjälpa just dig och ditt företag? Kontakta oss via formuläret, mejla eller ring enligt nedan.

Kontakta mig – jag vill veta mer!

  • Share this post