fbpx

Cross-agency teams – bättre än den traditionella byråmodellen

Därför blir det bättre med cross-agency-teams

Det pågår en enorm förändring av byråmodellen. För att citera Marc Pritchard, dynamisk marknadschef Procter & Gamble: ”We are reinventing the agency models to get the best creativity.”
Men faktum är att den nya byråmodellen redan är här – och den är betydligt bättre för både marknadschefer och byråer.

Samtidigt. Tekniken är inte det svåra – det är att hitta rätt människor. Att välja rätt lösningar, att förstå AI, datakvalitet, integritetsfrågor etcetera är naturligtvis extremt viktigt. Men om du inte har en förare är det meningslöst att köpa en formel1-bil.

Därför är Cross-agency-teams den logiska modellen för att hantera dagens komplexa marknadsföring. Kanske är det rentav en förutsättning?

Positiv effekt på både kreativitet och data

I vår senaste undersökning är marknadschefer och byråchefer helt eniga: bättre affärsresultat är den största utmaningen. Enligt uttalanden från P&G ger den nya byråmodellen positiva effekter på både kreativitet och ROI.

Ytterst få investeringar kan mäta sig med vad ett kreativt team kan åstadkomma med ett varumärke. Samtidigt handlar dagens marknadsföring om att med hjälp av data ge kunden rätt information vid rätt tillfälle i rätt kanal. Samtidigt som den totala marknadsinvesteringen minskar, går 30 procent av budgeten idag till teknik, enligt Gartner.

Anpassa till teknikutvecklingen

Tekniken utvecklas exponentiellt men marknadsorganisationer utvecklas betydligt långsammare (MarTech’s Law). Därför är marknadschefens viktigaste investering att skapa det optimala marknadsteamet. Cross-agency-modellen är överlägsen den gamla då den bättre kan anpassas till teknikutvecklingen genom att använda specialister utanför byrån.

Digitaliseringen har ökat möjligheterna för taktiska aktiviteter och ökade teknikinvesteringar har sannolikt medfört minskade investeringar i varumärke. Men allt handlar inte om teknik. Vi kan inte bara arbeta kortsiktigt utan måste också bygga varumärket långsiktigt. Därför är det viktigt att påpeka att Cross-agency-teams också ökar utrymmet för fler kreatörer som kan stärka varumärket och utveckla företagets värde.

Läs mer Därför är ett cross-agency-team snabbare

Läs mer Därför blir det billigare med ett cross-agency-team

Vi hjälper dig bygga det optimala teamet

Customersonlys affärsidé är att hjälpa ledande varumärken att hitta det optimala teamet – och rätt tekniklösningar – dessutom kopplat till en kraftfull AI-baserad plattform och de digitala verktyg som marknadschefen behöver. På så sätt vill vi lösa marknadsavdelningens tre största problem – rätt människor, rätt teknik, och gemensamma verktyg som effektiviserar arbetet.

Vi har tillgång till tusentals konsulter

Customersonlys målsättning är att erbjuda tusentals kvalificerade marknadsföringskonsulter – vare sig det gäller kreatörer, redaktörer, analytiker eller systemutvecklare – eller vad som nu behövs i teamet. Marknadschefen lägger ut uppdraget på vår webb och får hjälp att skapa det bästa teamet. Om marknadschefen blir nöjd, skrivs därefter avtal mellan Customersonly och kunden/köparen samt mellan Customersonly och konsulten/byrån.

Låter det intressant? Vill du veta mer om hur Customersonly kan hjälpa just dig och ditt företag? Kontakta oss via formuläret, mejla eller ring enligt nedan.

Kontakta mig – jag vill veta mer!

  • Share this post