fbpx

Cross-agency-teams

Maximera din marknadsföring genom MarTech

Världens största reklamköpare ändrar byråmodell. Gör du?

De största reklamköparna har startat en revolution i reklambranschen. De etablerar en ny byråmodell med cross-agency-teams som ger den flexibilitet som krävs för att möta ständigt förändrade utmaningar inom marknadsföring och MarTech.
”Vi ska ta tillbaka kontrollen över vår marknadsföring”, sade Marc Pritchard, marknadschef på Procter&Gamble i mars 2018. På fyra år har P&G – bland annat tack vare cross-agency-modellen – minskat sina marknadskostnader med drygt en miljard dollar. Mindre pengar till overhead – mer till kreativitet. Och på kuppen har ROI:n blivit bättre.
Way to go, Marc! 🙌

Vad är egentligen ett cross-agency-team? Jo, ett ”bäst-i-klassen-team” med specialister från olika byråer och inhouse kompletterade med enskilda konsulter.

DEN NYA BYRÅMODELLEN ÄR REDAN HÄR – UTMANINGARNA, FÖRDELARNA – OCH SÅ GJORDE PROCTER&GAMBLE

I vår informativa brief gör vi en jämförelse mellan den traditionella byråmodellen och den nya. Vilka är den moderna marknadsföringens största utmaningar och hur kan de bäst lösas? Och så tittar vi litet extra på Procter&Gamble och deras tre nya byråmodeller.

Varför ett Cross-Agency-Team?

SNABBARE

Med ett cross-agency-team finns förutsättningarna att arbeta snabbt och agilt. Genom att integrera in-house med externa byråer och fristående specialister inom MarTech skapas en organisation som blixtsnabbt kan svara på kundernas behov och beteenden.

BÄTTRE

Dagens marknadsföring handlar om att använda data vilket kräver specialister inom MarTech. Marknadschefens viktigaste roll blir därför att skapa det bästa teamet och ett cross-agency-team ger den flexibilitet som krävs. Både kreativiteten och ROI:n ökar därmed med ett cross-agency-team.

BILLIGARE

Byrån måste stimuleras att jobba snabbare samtidigt som uppdragen behöver bli längre och mer stabila. Med ett cross-agency-team kan både overhead, projekt- och produktionsledning kraftigt reduceras. Teamet kan också bättre dra nytta av ny marknadsföringsteknik.

Steg-för-steg-guide:
Så bygger du ett cross-agency-team

I vår informativa brief kan du läsa allt om hur du bygger ett cross-agency-team, vad det kommer att ge för resultat och hur den nya byråmodellen hjälper dig att dra full nytta av marketing tech i dagens komplexa marknadsföringslandskap.

Vår marknadsplats för marknadschefer ger dig tillgång till rätt konsulter och byråer

Här på Customersonly skapar vi tillgång begåvade konsulter och gör det enkelt för duktiga byråer att tillsammans med inhouse-resurser realisera den nya marknadsföringen. Cross-agency-teams är den logiska modellen för att hantera dagens komplexa marknadsföring.

Start small

Som marknadschef jobbar du säkert redan med en eller flera byråer som du är nöjd och trivs med. Det kan du fortsätta med. Men ingen reklambyrå eller inhousebyrå kan ha alla de specialister som krävs för den nya marknadsföringen. En bra start är att fylla luckorna i din organisation. Här på customersonly.com kan du enkelt hitta specialister och komplettera ditt marknadsteam. Vår marknadsplats har ett gäng fördelar: 1. Det är kostnadsfritt för dig. 2. Vi har tusentals kvalificerade marknadskonsulter. 3. Vi använder avancerade verktyg för att hitta bästa konsulten.

Go big

Vi hjälper dig under hela processen i övergången till ett cross-agency-team. Genom Customersonlys Agency Manager får du guidning och stöd av en erfaren person i att genomföra de förändringsprocesser som krävs. Vi erbjuder också specialutbildade Agency Managers som, på uppdrag av dig och helt oberoende i förhållande till byråer och konsulter, tar ledarskap över ert nya marknadsteam.

Ladda ner vår informativa brief som steg för steg beskriver hur du ska gå tillväga om du vill gå mot ett cross-agency-team.

man

Din Cross-Agency Manager

Vi hjälper dig under hela processen i övergången till ett cross-agency-team. Genom Customersonlys Agency Manager får du guidning och stöd av en erfaren person när det kommer till att genomföra förändringsprocesser. Vi erbjuder även specialutbildade Agency Managers som tar ledarskap över ert marknadsteam.