fbpx

Fem områden där du som småföretagare bör anlita en marknadskonsult

Att marknadsföra sig idag är svårt. Det kräver teknisk kunskap och förmågan att kunna analysera data – något som du som småföretagare antagligen varken har tid eller resurser till.

 

Fem områden där du som småföretagare bör anlita en marknadskonsult

Det kan kännas krångligt och överväldigande att lyckas sticka ut som en liten aktör i dagens marknadsföringslandskap. Men, med rätt person på rätt plats behöver det inte alls vara så svårt.

Här listar vi fem anledningar till varför du som småföretagare borde anlita en marknadskonsult för att få fart på din marknadsföring – en gång för alla!

Läs merJosefine, konsult: “Jag började på ett nytt uppdrag via Customersonly redan två veckor efter registrering”

1. Sociala medier är ett måste

Du vill: Ruska liv i dina sociala kanaler och skapa interaktion med följare (det vill säga potentiella kunder)

Du behöver: En Social Media Manager

Det positiva med den pågående digitaliseringen är att du som småföretagare idag enkelt kan nå hundra tusentals potentiella nya kunder, genom annonsering på exempelvis sociala medier. Med korrekt optimerade annonser, behöver det inte ens kosta speciellt mycket! Idag vimlar det av Social Media-managers där ute – det vill säga experter på sociala medier. Med en sådan resurs får du stenkoll på både ditt organiska (det som du inte har betalat för) innehåll, och hjälp med att skapa vassa annonser och kampanjer som förhoppningsvis genererar både klick till din hemsida, nya kunder och följare. Rent krasst så är nämligen sociala medier ett måste idag, och “syns man inte så finns man inte” har nog aldrig varit mer sant. Sociala medier-annonsering är en fantastisk möjlighet att nå ut till många för en liten peng, så se till att det görs på rätt sätt med hjälp av en konsult.

2. Nå rätt med data

Du vill: Kunna använda dina besökares beteenden för att nå ut rätt med din i marknadsföring

Du behöver: En analytiker

Data, data, data, överallt pratas det om data. Och det är inte för ingenting. Tillgång till data gör till exempel att du kan personalisera utskick, annonser och annan digital kommunikation. Idag är man kräsen som konsument, och ett simpelt “Hej, Lisa!” istället för bara “Hej!”, kan faktiskt göra att Lisa i fråga får en mer positiv inställning till din verksamhet. Demografi och köparbeteenden är en annan guldgruva du kan ha god nytta av i marknadsföringen. En “enkel” sak som att lägga till ett namn i ett e-mail kan låta banalt, men att ha koll på sin data är en stor del av hur framtidens marknadsföring kommer att skötas. Att analysera data är dock inget man enkelt gör över en natt – här krävs det en riktig analytiker som gör jobbet.

Läs merDärför blir personlig marknadsföring allt viktigare

3. Kreativt content

Du vill: Marknadsföra dig via intressanta artiklar och sprida kunskap om din verksamhet på ett inspirerande sätt

Du behöver: En Content Manager

Content marketing har fullkomligt exploderat de senaste åren. Det innebär alltså att du marknadsför dig via redaktionellt innehåll i form av artiklar eller rörligt innehåll som leder till din sajt från sociala medier och Google (som den här artikeln, till exempel). Content marketing är en fantastisk möjlighet att utbilda och berätta om dina tjänster på ett mer kreativt sätt. En duktig Content Manager är småföretagarens kanske bästa ess i rockärmen, och som verkligen kan göra skillnad!

4. Synas med sökord

Du vill: Ranka högt på Google på specifika sökord

Du behöver: En SEO/SEM-specialist

Att jobba med sökord är definitivt värt mödan. Du vill ju självklart synas i den kontexten som ditt företag är verksam inom. Med hjälp av en SEO (seach engine optimizer)-specialist, säkerställer du att ditt företag verkligen blir synligt på nätet. Rankar din hemsida högt (högt räknas som första sidan) vid en googling, är det i princip en garanti för att kunderna kommer att hitta dina tjänster. Du kan även sätta upp kampanjer via exempelvis Google Ad Words, vilket betyder att du betalar för att ranka högt på specifika sökord. Då talar man istället om SEM (seach engine marketing).

5. “Jag fixar det själv”

Du vill: Helst göra allt själv

Du behöver: Fler resurser!

Som egenföretagare jobbar du ofta redan för mycket. Bra marknadsföring är något som du absolut inte ska tumma på – att ta in en resurs specifikt för just detta kommer du verkligen inte att ångra. Börja lite smått, kanske en content- eller social media manager på halvtid som bygger upp ett fint flöde av innehåll, poster eller artiklar, eller kanske en UX (user experience) designer som gör din hemsida mer användarvänlig. Vi på Customersonly kan hjälpa dig att hitta de bästa marknadskonsulterna, som passar din verksamhet bäst.

Här kan du läsa mer om hur det funkar, och ta kontakt med oss!

Låter det intressant? Vill du veta mer om hur Customersonly kan hjälpa just dig och ditt företag? Kontakta oss via formuläret, mejla eller ring enligt nedan.

Kontakta mig – jag vill veta mer!