fbpx

In-housing lever inte upp till förväntningarna

Trots negativa resultat, väljer en majoritet av marknadsförare fortfarande att välja egna resurser över extern expertis. Men varför?

 

In-housing lever inte upp till förväntningarna

Den (ofta omöjliga) ekvationen att spara pengar och samtidigt öka effektiviteten och uppnå skyhöga resultat, är varje marknadschefs dagliga kamp. Detta har under årens lopp skapat en trend av att företag söker efter talang in-house, istället för att titta utanför företagets väggar. 

Några av anledningarna till varför företag väljer en in-housebyrå är att de hoppas kunna spara pengar, hålla en bättre varumärkeskonsekvens, få bättre kontroll på kampanjer och förbättra beslutsfattandet. Men när det kommer till resultat, visar siffror att in-housing i många fall inte lever upp till förväntningarna. Ny forskning från Data and Marketing Association (DMA) och MailJet redovisade till marketingweek.com, indikerar just detta.

Läs mer Byråchefer och marknadschefer överens: byråerna utvecklas för långsamt

När man jämför utfall kontra förhoppningar med att välja in-housing, visar siffrorna på en negativ klyfta mellan resultat och förväntan.

In-housing väcker ändå oro

Det som förvånar oss mest är att trots nedslående siffror, säger bara 9% av varumärkena säger att de inte kommer att fortsätta med in-housing i framtiden. Men vad som är ännu konstigare är att 86% av de varumärken som använder in-housing idag kommer att fortsätta att göra det (trots negativa siffror). Men det är inte utan vissa farhågor. 

Till exempel, är vissa marknadsförare rädda över att in-housing kan resultera i att varumärket fastnar i ett fack, utan att någon tänker utanför boxen. Andra orosmoment med in-housing är att alltför många människor blir inblandade i kampanjen, vilket leder till en oklar process med risk för att deadlines skjuts fram eller till och med missas.  

Så, hur kan vi ändra marknadsförares syn på in-housing, eftersom de inte verkar bry sig om resultaten på kampanjen är tillfredsställande eller inte? Well, det är vårt uppdrag! 

Siffrorna talar, budskapet är tydligt: in-housebyråer är inte rätt väg att gå! Låt oss istället bli en del av att bygga ert nästa dreamteam, med frilanskonsulter som alla är experter på sitt område. Genom att använda vår plattform The Only Way hittar du enkelt den perfekta kandidaten för den position som behöver fyllas – extern expertis istället för interna felanden. 

Läs mer om Customersonly här!

Låter det intressant? Vill du veta mer om hur Customersonly kan hjälpa just dig och ditt företag? Kontakta oss via formuläret, mejla eller ring enligt nedan.

Kontakta mig – jag vill veta mer!

  • Share this post