fbpx

Ny undersökning: Konsumenter är mer kritiska till annonser nära stötande innehåll än tunga nyheter

Konsumenter är mer skeptiska mot varumärken som annonserar nära stötande innehåll än nära tunga nyheter, enligt en undersökning av Verizon Media och Insights Now till Marketing Dive.

 

Ny undersökning: Konsumenter är mer kritiska till annonser nära stötande innehåll än tunga nyheter

Nästan alla (90%) av konsumenterna rapporterade att anpassning till nyhetsinnehåll inte påverkade deras varumärkesuppfattning. 40 procent menar att de skulle ha en mer negativ uppfattning om ett företag som annonserar nära stötande innehåll. ”Stötande innehåll” avser i det här fallet användargenererade inlägg på sociala medier, än nyhetsartiklar publicerade på nyhetssajter. Konsumenter rapporterade även att de möter stötande innehåll varje vecka på Facebook (59%), Twitter (55%) och Snapchat (48%).

I undersökningen deltog över 2 000 amerikanska konsumenter, och man fann också att 41 procent av de tillfrågade får mer nyhetstäckning nu, än år 2017. Hälften av de som svarade väljer sina nyhetskällor baserade på trovärdighet. 29 procent sa att de känner sig mer positivt inställda gentemot varumärkens annonser på nyhetssajter som de litar på.

Läs mer Därför blir personaliserad marknadsföring allt viktigare

Varumärkessäkerhet är ett problem i branchen

I tider då marknadsförare ständigt kämpar med varumärkessäkerhet visar Verizon Media-undersökningen att reklam på betrodda nyhetssajter kan vara bättre än reklam på sociala medier, som i allt högre grad utgörs av “stötande” innehåll. Cirka 60 procent av marknadsförarna tycker att varumärkessäkerhet fortfarande är ett allvarligt problem i branschen, enligt en separat undersökning av GumGum och Digiday Media. Även om det har minskat kraftigt från de 90 procent som rapporterades förra året, finns det helt klart fortfarande farhågor om typen av innehåll som visas nära annonser i digitala medier.

Konsumenterna vänder sig till pålitliga nyhetskällor

Annonsörer har länge fokuserat på nyhetssajter som en potentiell källa till problem med varumärkessäkerheten. 42 procent av annonsörerna säger sig undvika att placera annonser bredvid nyheter på grund av oro för oförutsägbart eller “för tungt” innehåll, enligt en studie om annonsörers uppfattning som hänvisats till i Verizon Media-undersökningen.

Resultaten visar att konsumenterna i allt högre grad har vänt sig till pålitliga nyhetskällor. Om du har undvikit eller inte funderat på att utnyttja premium-nyhetsinnehåll i din marknadsföringsmix saknar du en möjlighet att få kontakt med användare som alltmer håller sig informerade och som känner mig mer gynnsamma gentemot annonsörer på betrodda nyhetssidor, skriver Marinn Jackson, Verizon Medias chef för premiumförsäljning och strategi i ett uttalande.

Vill du veta mer om hur Customersonly kan hjälpa just dig och ditt företag? Kontakta oss via formuläret, mejla eller ring enligt nedan.

Kontakta mig – jag vill veta mer!

  • Share this post