fbpx

Många marknadsförare saknar kunskap kring Marketing Automation

Enligt en undersökning gjord av Hays, menar marknadsförare att de saknar tekniska kunskaper kring Marketing Automation – trots att man tycker det är en av de viktigaste delarna.

Många marknadsförare saknar kunskap kring Marketing Automation

Enligt en undersökning gjord av amerikanska rekryteringsbolaget Hays, säger 79 procent av de tillfrågade marknadsförarna att digital transformation är både det primära och sekundära målet för deras organisation. 55 procent säger även att de tror att det kommer bidra till ett större mänskligt värde i organisationen i framtiden.

Trots det, menar 40 procent av de tillfrågade att de saknar kunskaper för att få ut det mesta möjliga när det kommer till Marketing Automation. 53 procent hävdar också att okunskap hos den befintliga personalen är den största barriären för att implementera automatiseringsverktyg.

Läs mer Därför blir personaliserad marknadsföring allt viktigare

“Automatisering behövs”

”För att säkerställa att kunder och användare alltid blir kontaktade med personliga och relevanta erbjudanden, behövs teknologin för Marketing Automation”, säger Clare Kemsley, chef på Hays Marketing. ”Och ännu viktigare, så behövs det personer med kunskapen och passionen för att kunna använda det på rätt sätt”.

När det kommer till tekniska kunskaper, säger 70 procent av de tillfrågade att de saknar tillräckligt med kunskap när det kommer till att analysera data – något som är en viktig komponent när det kommer till just automatisering. Anställda inom marknadsföring tycker dessutom att de inte får tillräckligt med utbildning inom området kring automatisering. 63 procent säger att de istället förbättrar sina kunskaper på egen hand, och bara 34 procent menar att de får hjälp från arbetsgivaren med teknisk support eller utbildning.

Läs mer Så når du fram till din publik på 8 sekunder

Ligger hos arbetsgivaren

62 procent säger också att de tycker att det ansvaret för att utveckla personalens tekniska kunskaper ska ligga hos arbetsgivaren, fast 79 procent av marknadsförarna säger att de är väl medvetna om vad fördelarna från automatisering kan göra för att förbättra arbetsplatsen.

På Customersonly tycker vi att det är viktigt att ha rätt person på rätt plats. Matcha ditt företags behov mot de duktiga konsulterna i vårt nätverk – här hittar ni till exempel experter inom just data-analys, automatisering, digitala strategier, och massa mer!

Läs mer om hur vi jobbar här!

Låter det intressant? Vill du veta mer om hur Customersonly kan hjälpa just dig och ditt företag? Kontakta oss via formuläret, mejla eller ring enligt nedan.

Kontakta mig – jag vill veta mer!