Fick nytt uppdrag via Customersonly redan efter två veckor

På Customersonly har vi ett stort nätverk av frilansande konsulter och byråer inom marknadsföring och kommunikation. När vi får in ett nytt uppdrag matchar vi det med hjälp av AI-stöd mot vår databas, för att få fram den absolut bästa matchen för uppdragsgivaren och konsulten.

Läs merNu kan alla småföretagare få en professionell marknadsförare

När uppdraget som Content Manager dök upp var Josefine snabb med att söka. Efter en urvalsprocess och intervjuer med uppdragsgivaren skrevs ett avtal, och redan två veckor efter första kontakten var hon på plats och började jobba med det nya uppdraget. Här berättar Josefine om hur processen gick till och delar med sig av bra tips till andra marknadskonsulter.

Hej Josefine! Berätta lite om dig själv; vem är du?

Jag heter Josefine Högberg och är 28 år. Jag har tidigare arbetat som projekt- och produktionsledare på två byråer, senast Wenderfalck. Jag har alltid trivts med min roll och tycker om att ha många bollar i luften och mycket ansvar – men har önskat mer flexibilitet och att kunna styra min egen tid. Jag lockas av att vara obunden till tid och rum! Genom ett bra kontaktnät, bra relationer till mina kunder och min arbetsgivare så började jag som frilanskonsult i juni 2019. 

Hur kom du i kontakt med Customersonly?

Jag ser och söker många jobb via Facebook, och där stötte jag på en annons med Customersonly som avsändare. Jag registrerade mig som konsult på sajten, fyllde i min profil och laddade upp mitt CV. Sedan sökte jag uppdraget som Content Manager som just då låg ute.  

Hur gick det till när du fick ditt uppdrag från Customersonly?

Jag hade en dialog med Customersonly kring uppdraget och rekryteringsprocessen under hela perioden. Det började med att en av deras konsultagenter tog kontakt med mig och berättade lite mer om uppdraget. Jag tyckte det lät spännande, vilket ledde till att jag därefter blev presenterad som en av kandidaterna för kunden. Kort senare hörde uppdragsgivaren av sig till mig för en första intervju, som även ledde till en andra. Customersonly var därefter med i förhandlingen kring avtalet. Jag var öppen för nya uppdrag direkt, så efter cirka två veckor började jag!

Har du något tips till andra konsulter när det kommer till att hitta nya uppdrag?

Använd dig av dina kontakter, gå på intervjuer och skapa relationer till företag och frilansnätverk. Var aktiv på sociala medier och hitta grupper och nätverk inom området du vill jobba i. Jag upplever att man måste vara snabb att söka, många gånger vill företag ha en person på plats så snabbt som möjligt, därav går rekryteringarna snabbt. Hitta ett bra konsultnätverk och gör en profil, som hos Customersonly. Personligen tycker jag det underlättar mycket att ha ett företag som Customersonly bakom sig vid nya uppdrag, till exempel gör det att jag känner mig trygg kring avtal och att det går rätt till.

I det här fallet var uppdragsgivaren endast i behov av en enskild konsult, men via Customersonly kan företag förbättra sina marknadsteam genom att sätta ihop ett så kallat cross-agency-team. Där blandas in-houseteamet med kompetenser från olika byråer, och kompletteras med enskilda specialister – ett slags ”bäst-i-klassen-team”. Med ett agilt arbetssätt och kortare beslutsvägar, blir resultatet ett team som är snabbare, bättre och billigare – för alla.

Om oss