fbpx

INVESTERINGEN ATT ÅTGÄRDA SINA SVAGHETER ÄR EXTREMT LÖNSAM

Så här utvecklar du din marknadsföring.

Coronapandemin har tvingat de flesta marknadschefer att göra stora besparingar. I de värst utsatta branscherna har efterfrågan helt kollapsat och all marknadsföring har stoppats. Nu finns det viss förhoppning att konjunkturen utvecklas som en V-kurva och då ändras förutsättningarna radikalt. Nu är det avgörande att er marknadsföring är fokuserad på tillväxt. Men är er marknadsorganisation redo att dra den fulla nyttan av modern marknadsföring? Vi kan hjälpa er att förändra åtgärdsplan och för att steg-för-steg bygga skapar exceptionella affärsresultat. Vi har spetskompetensen  inom modern marknadsföring & martech för att realisera resultat.  Tillsammans bestämmer vi fokusområden och ser till att genomföra en snabb och kostnadseffektiv insats. Du bestämmer takt och budget.

Vi hjälper dig att modernisera och effektivisera din marknadsföring.

Här på Customersonly har vi begåvade managementkonsulter som hjälper er under hela förändingsprocessen.  Konsulter och gör det enkelt för duktiga byråer att tillsammans med inhouse-resurser realisera den nya marknadsföringen.
Fullständigt resultat- och kundfokus

En kultur av ständigt resultat- och kundfokus saknas på de flesta marknadsavdelningar. Du kanske inte håller med men när hade du själv en WOW upplevelse sist? Enligt SIFOs undersökning är 7 av 10 kunder oberörda av de företag de handlar av. Sverigestudien har under 10 år undersökt våra värderingar på arbetsplatsen visar att kundnöjdhet kommer först på 43:e plats. Utmaningen med Marketing ROI att bedöma hur företagets tillväxt och lönsamhet påverkats av er marknadsföring. Trots att vi badar i data kan vi inte leda marknadsföringens kort och långsiktiga effekter i bevis. Men det finnslösningar.

Data och Marketing Tech.

Hur mycket Martech behöver ni? Det är klokt att utvärdera dina teknikinvesteringar. Gartner förutspår att 80% av de marknadsorganisationer som har investerat i personalisering att överge sina ansträngningar 2025. 85% av de undersökta företagen sa att deras AI-projekt hade stannat av. Vad är målsättningarna med varje teknikinvestering? Hur ser er roadmap ut för er marketing stack? Vilka är de största utmaningarna? Efter +20 år på barrikaderna av Martech vet vi att vad dina kunder säger är det som räknas. Har det blivit enklare och roligare att vara kund hos er?

Rätt talanger inhouse och byråer

Det finns ett behov för marknadsorganisationer att ta ett steg tillbaka titta på deras struktur, syften och roller. Vi är managementkonsulter specialiserade att utveckla stora marknadsorganisationer. Genom vår erfarenhet och beprövade metodik identifierar vi svagheter och styrkor avseende på effekt, organisation och teknik samt presenterar ett business case med tillhörande utvecklingsplan hur ni effektiviserar er marknadsorganisation.

Hur behöver er marknadsorganisation förändras?

Vilka roller behöver ni utveckla i ert team? Bilden ovan illustrerar vår holistiska syn på att utveckla marknadsorganisationen som bygger på att utveckla kompetens, cross-agency teams, agilt och datadrivet arbetssätt och prioritering av kanaler och teknik.
Vi hjälper er under hela förändringsprocessen. Från utvärdering av teamet till implementering: Steg för steg – så bygger ni ett team med interna och externa resurser. Ni kan även få er egen Agency Manager som leder ert marknadsteam operativt.

Varför ett Cross-Agency Team?

SNABBARE

Med ett cross-agency-team finns förutsättningarna att arbeta snabbt och agilt. Genom att integrera in-house med externa byråer och fristående specialister skapas en organisation som blixtsnabbt kan svara på kundernas behov och beteenden.

BÄTTRE

Dagens marknadsföring handlar om att använda teknik vilket kräver specialister. Marknadschefens viktigaste roll blir därför att skapa det bästa teamet och ett cross-agency-team ger den flexibilitet som krävs. Både kreativiteten och ROI:n ökar därmed med ett cross-agency-team.

BILLIGARE

Byrån måste stimuleras att jobba snabbare samtidigt som uppdragen behöver bli längre och mer stabila. Med ett cross-agency-team kan både overhead, projekt- och produktionsledning kraftigt reduceras. Teamet kan också bättre dra nytta av ny teknik.

Vi erbjuder ditt företag att ta ett kvantsprång inom marknadsföring.

Vi ser er marknadsföring genom kundens ögon. Låt oss hjälpa er att utvärdera vart ni står, vart ni ska och hur ni tar er dit. Använd vår erfarenhet och beprövade metodik TheOnlyWay™ för att identifiera svagheter och styrkor avseende marknadsföringens effekt, organisation och teknik. Vi genomför mängder med online intervjuer och använder AI för att utvärderar era aktiviteter. Tillsammans bygger vi upp ett business case samt en åtgärdsplan som steg-för-steg skapar exceptionella affärsresultat. Färdig att presentera till VD och styrelse. Vår process funkar lika bra på distans och därför är sommaren perfekt för oss att jobba när dina konkurrenter ligger och solar. Egentligen handlar marknadsföring bara om att vara smartare och skapa högre tillväxt än sina konkurrenter, eller hur?

Låter det intressant? Nästa steg kan vara ett kort zoommöte där jag berättar mer om vad du kan förvänta dig, vad det kostar och framförallt lyssnar till dina behov. Boka en tid som passar dig.