Rapport: största marknadsförarna spenderade 2 miljader dollar på ny teknik

En ny rapport visar att stora varumärken som P&G, Coca-Cola, Samsung, Nestlé, Volkswagen och Shell går utöver traditionella marknadsföringsmetoder för att bygga tillväxt  på nya marknader.

Rapport: största marknadsförarna spenderade 2 miljader dollar på ny teknik

 

Världens största marknadsförare har spenderat mer än 2 miljarder dollar på ny teknik under de senaste tre åren.
Detta enligt ny en rapport från det oberoende konsultföretaget R3 som visar att stora varumärken som P&G, Coca-Cola, Samsung, Nestlé, Volkswagen och Shell har går utöver traditionella marknadsföringsmetoder för att bygga tillväxt  på nya marknader.

I rapporten, Future40, har R3 tittat på 40 företag och hur de utifrån olika kategorier har valt att marknadsföra sina varumärken. Dessa är artificiell intelligens (AI), augmented reality (AR) och virtual reality (VR), blockchain, chatbotar, digital transformation, framtidens konsumenter (generation Z), the internet of things, live video, neuromarketing och programmatics. R3 granskade hundratals teknikföretag och valde slutligen ut 40 stycken för sin rapport.

Bättre upplevelser för alla

Rapportens slutsats: förbättrade upplevelser för både marknadsförare och konsumenter. Oavsett om det rörde sig om blockchain eller VR, visade tekniken resultat som exempelvis effektivare processer, lägre kostnader, högre engagemang och bättre kundupplevelser.

– Med Future40 strävar vi efter att ge marknadsförare en bred förståelse av vad som är möjligt idag och inom en snar framtid, samt att visa upp mångfalden av teknikpartners globalt, säger Greg Paull, medgrundare och rektor på R3.

Läs hela rapporten här.

  • Share this post