fbpx

Cross-agency teams – snabbare än den traditionella byråmodellen

Därför går det snabbare med cross-agency teams

Det pågår en enorm förändring av byråmodellen. För att citera Marc Pritchard, dynamisk marknadschef Procter & Gamble: ”We are reinventing the agency models to get the best creativity.”
Men faktum är att den nya byråmodellen redan är här – och den är betydligt bättre för både marknadschefer och byråer.

Problemet är att ingen reklambyrå eller inhousebyrå har alla de specialister som krävs för att dra full nytta av den nya marknadsföringen. Den självklara lösningen är därför att utveckla Cross-agency-teams, dvs ett sammansvetsat, bäst-i-klassen-team från olika byråer som ger den flexibilitet som krävs för att möta ständigt förändrade utmaningar – utan silotänkande och med fullständigt kundfokus.

Nyckelordet är anpassning

Utan ett team som kan anpassa sig till ny teknik och nya arbetssätt, kommer dina konkurrenter att springa ifrån dig. Kampanjer ersätts av ett agilt och datadrivet arbetssätt för att optimera kommunikation och resultat.

Byråer har alltid varit duktiga på att ta fram idéer och kampanjer. Samtidigt stimulerar inte silotänkande och timdebitering byråerna att arbeta snabbare. Betällningsprocessen sker fortfarande enligt vattenfallsmodellen. Men de största utmaningarna är att byråer saknar tillgång till data och ny kompetens som kunden efterfrågar.

En mer flexibel organisation

Cross-agency-teams är en betydligt mer flexibel organisationsmodell som snabbt kan anpassas till nya tekniska behov. Den har färre projektledare och strateger samt kortare beslutsvägar. Avsaknad av silotänkande underlättar dramatiskt ett snabbt och agilt arbetssätt. I Cross-agency-modellen integreras externa byråer med inhouse och enskilda specialister – för att skapa en organisation som blixtsnabbt kan svara på kundernas behov och beteenden. Vad som krävs är ett nytt ledarskap och gemensamma projektlednings- och kommunikationsverktyg som stimulerar det agila sättet att arbeta.

Läs mer Därför blir det bättre med ett cross-agency-team

Läs mer Därför blir det billigare med ett cross-agency-team

Vi hjälper dig bygga det optimala teamet

Customersonlys affärsidé är att hjälpa ledande varumärken att hitta det optimala teamet – och rätt tekniklösningar – dessutom kopplat till en kraftfull AI-baserad plattform och de digitala verktyg som marknadschefen behöver. På så sätt vill vi lösa marknadsavdelningens tre största problem – rätt människor, rätt teknik, och gemensamma verktyg som effektiviserar arbetet.

Vi har tillgång till tusentals konsulter

Customersonlys målsättning är att erbjuda tusentals kvalificerade marknadsföringskonsulter – vare sig det gäller kreatörer, redaktörer, analytiker eller systemutvecklare – eller vad som nu behövs i teamet. Marknadschefen lägger ut uppdraget på vår webb och får hjälp att skapa det bästa teamet. Om marknadschefen blir nöjd, skrivs därefter avtal mellan Customersonly och kunden/köparen samt mellan Customersonly och konsulten/byrån.

 

Låter det intressant? Vill du veta mer om hur Customersonly kan hjälpa just dig och ditt företag? Kontakta oss via formuläret, mejla eller ring enligt nedan.

Kontakta mig – jag vill veta mer!

  • Share this post