fbpx

Undersökningar visar – bästa teamet ger bäst ROI

Det är svårt att ha koll på allt inom ramen för företagets digitala transformation. Samtidigt är det viktigt att inte glömma bort de delar som krävs för att hantera den nya tekniken – vi syftar förstås på rätt talanger.

Undersökningar visar – bästa teamet ger bäst ROI

Det är svårt att ha koll på allt inom ramen för företagets digitala transformation. Många har förstås fullt fokus på den strategiska anpassningen mellan teknik och affärsmål.
Samtidigt är det viktigt att inte glömma bort de delar som krävs för att hantera den nya tekniken – rätt team till exempel.

Läs mer Det är skönt att ha det bästa teamet

Undersökningar visar att på den amerikanska marknaden läggs så mycket som 30 procent av den totala marknadsföringsbudgeten på ny teknik. Då gäller det verkligen att ha rätt marknadsteam om investeringen ska bli lönsam.

Det räcker nämligen inte att digitalisera en del av företaget och tro att det ger resultat i hela organisationen. Istället är det tydligt att de företag som är lönsamma utnyttjar de rätta kombinationerna av digital teknik – och de gör det kontinuerligt. Dessutom ser de till att ha rätt resurser.

Det här menar Accenture som har tittat på strax över 900 bolag med en omsättning på minst två miljarder och som är mitt uppe i sin digitala transformation.

Fem utmaningar att titta extra på

I rapporten tror enbart 13 procent att de kommer att öka i omsättning och resultat tack vare sina teknikinvesteringar: företagets övriga utmaningar är stora.

#1. Oförmåga att tillämpa den digitala tekniken – 48%

#2. Teamet saknar kunskap och färdigheter – 31%

#3. Brist på kunskap om kundens behov – 28%

#4. Oförmåga att mäta prestandan – 28%

#5. Dålig datasäkerhet och dålig data – 27%

Läs mer Så bygger kundupplevelsen varumärken och företag

Vad är det då som krävs för att lyckas med punkterna här ovan? Människor, förstås. Genom att ha stenkoll på sin kompetens, kan företaget ha en ständig beredskap kring sina behov. Har du rätt kompetenser och tillräckligt med resurser (både i och utanför bolaget) som förstår den nya tekniken och kan dra full nytta av den?

Viktigt med rätt mix av kompetenser

Jamie Brighton är produktmarknadschef på Adobe Experience Cloud. Han håller med:

Alltför många företag blir paralyserade av att inte veta var de ska börja eller hur de ska närma sig arbetet med en kundcentrerad strategi. För egentligen handlar ju den digitala transformationen om människor, processer och teknik. Den rätta mixen av kompetenser är nödvändig liksom en omgivning där människor kan växa och utvecklas liksom teknik som hjälper dem att göra just det.

I Adobes undersökning är det också uppenbart att teamet är nyckeln till framgång. I deras årliga Digital Trends Survey har 13000 marknadsförare över hela världen fått svara på ett antal frågor.

Uppdaterade inom teknik och trender

Digital marknadsföring har utvecklats enormt under de senaste åren och enskilda marknadsföringskanaler, verktyg och plattformar kräver specialistkompetens. Därför måste företag, enligt undersökningen, försäkra sig om att de har tillgång till allt från analytiker till kreatörer.
Organisationer måste också se till att de anställda hänger med i den senaste tekniken och de senaste trenderna. Det är också nödvändigt att ha tillgång till externa resurser som kan stötta upp där det krävs. Kommersiell framgång, menar undersökningen, kan endast uppnås om teamet har rätt utbildning och färdigheter för att lyckas. Utan rätt team spelar det ingen roll hur avancerad tekniken är.

Bättre affärer med bättre team

I Adobes undersökning håller tre fjärdedelar (74 procent) av respondenterna med om att de jobbar i korsfunktionella team med kunden i centrum. Det som är tydligt är att företag med den här typen av strategi har en bättre marginal än sina konkurrenter (20 procent mot 11 procent). I ett framgångsrikt korsfunktionellt team jobbar externa och interna resurser tillsammans för bästa möjliga upplevelse för kunderna.

På Customersonly vill vi hjälpa ledande varumärken att hitta det optimala team som marknadschefen behöver. Vår lösning består av ”Cross Agency Functional Teams”, det vill säga team från kunden tillsammans med medarbetare från flera byråer plus konsulter – alla utrustade med rätt verktyg för att realisera affärsmålen. 

Låter det intressant? Vill du veta mer om hur Customersonly kan hjälpa just dig och ditt företag? Kontakta oss via formuläret, mejla eller ring enligt nedan.

Kontakta mig – jag vill veta mer!

  • Share this post